villa-design-stages-3541

اصول نوسازی ویلای قدیمی + نکات مهم و روش‌های اجرا

نوسازی یک ویلای قدیمی موجب تغییرات عمده‌ای به لحاظ ظاهری در ساختمان خواهد شد. بدین ترتیب شما می‌توانید ظاهر ویلای خود را با جذابیت بیشتر و به صورت یک ساختمان نوساز مشاهده کنید. همان‌طور که می‌دانید هر ویلایی با گذشت زمان دچار فرسودگی در قسمت‌های مختلف می‌شود. بنابراین نوسازی ویلا یک روش مناسب برای تغییر ساختار ویلا به شکل امروزی است که مطلوب نظر ساکنان باشد. 

با روش‌های اصولی نوسازی ویلای شمال، در نهایت ایرادات موجود تا حد امکان رفع می‌شوند و عیوب ظاهری به میزان زیادی برطرف خواهند شد. با استفاده از متریال جدید و شیوه‌های اصولی که در این زمینه وجود دارد عمر ویلا بیشتر شده و مشکلات عدیده‌ای که در اثر فرسایش در آن ایجاد شده است حل می‌شوند. 
در نوسازی ویلا علاوه بر این که قسمت‌های بیرونی ظاهری نو پیدا می‌کنند قسمت‌های درونی نیز مور توجه قرار می‌گیرند. بدین ترتیب تجهیزات داخلی اعم از لوله‌کشی‌ها و سایر سیستم‌های پوسیده که مشکل دارند به بهترین نحو ممکن بازسازی و ترمیم خواهند شد. 

در یک نوسازی اصولی، قسمت‌هایی که مربوط به زیر سازی ساختمان هستنند و در بخش‌های درونی ویلا واقع شده‌اند تعویض شده و در برخی موارد کل فضا مورد تغییر قرار می‌گیرد. ویلای نوسازی شده در نهایت با متریال جدید و فضای خاص قابل ارائه است.

بازسازی و نوسازی ویلای قدیمی، دو روش اصلی هستند که باعث می‌شوند بافت قدیمی ویلاها، به مدل ساختمان‌های امروزی تغییر پیدا کند و زیباتر شود. نوسازی برای همه قسمت‌های ویلا می‌تواند انجام شود. ویلاهایی که چند سال از سن ساخت آن‌ها گذشته است به مرمت و نوسازی و بازسازی نیاز دارند. معمولاً ویلاهای قدیمی بیشتر از 10 سال ساخت، باید نوسازی شوند.

نوسازی ویلای قدیمی به روش‌های مختلف انجام می‌شود. شما می‌توانید برخی از کارها را خودتان انجام دهید و یا اگر قسمت‌های آسیب دیده ویلا، زیاد است، نوسازی و بازسازی را به شرکت‌های پیمانکاری واگذار کنید. نوسازی در قسمت‌های داخلی ویلا، آشپزخانه، بالکن و تراس و حتی محوطه سازی و زیباتر کردن حیاط ویلا امکان‌پذیر است. باید ابتدا تصمیم بگیرید که ویلای قدیمی شما قرار است به چه مدلی، نوسازی و بازسازی شود.

برخی از راهکارها وجود دارند که می‌توانید نوسازی ویلای قدیمی را با به کار بردن آن‌ها آغاز کنید. در ادامه در این باره بیشتر صحبت می‌کنیم.

هنگامیکه سخن از نوسازی ویلای قدیمی به میان می‌آید، همیشه نیاز نیست هزینه بالایی پرداخت کنید تا بتوانید آن را مرمت کنید. گاهی اوقات با هزینه‌هایی به صرفه می‌توان یک ویلای قدیمی را نوساز جلوه داد و ظاهری شیک به آن بخشید.

امروزه هزینه خرید و فروش ویلا به مراتب نسبت به گذشته افزایش یافته است و کسانی که جزء قشر متوسط جامعه هستند و در یک ویلای قدیمی زندگی می‌کنند ممکن است نتوانند از پس خرید یک ویلای جدید برآیند.

حتی در حال حاضر تخریب و ساخت دوباره ویلا با توجه به افزایش هزینه‌های خرید مصالح ساختمانی می‌تواند بسیار زیاد باشد؛ اما راهکارهایی وجود دارد که همان ویلای قدیمی‌تان را به راحتی به کمک طراحی داخلی ویلا نوساز کنید.

هزینه‌های مختلفی ممکن است برای این موارد پرداخت کنید که بسته به شرایط اقتصادی‌تان بخشی یا تمام آن‌ها را می‌توانید تقبل کنید. قطعاً هرچه هزینه بیشتری در دسترس داشته باشید، بهتر ویلای قدیمی خود را نوسازی می‌کنید. با اول خونه همراه باشید تا روش‌هایی ساده اما کاربردی، برای زیباتر کردن خانه ویلایی تان پیدا کنید.

از نمای ویلای قدیمی‌تان شروع کنید

از همان درب ورودی، بخشی که خودنمایی می‌کند، نمای ویلا است. اگر این بخش حالتی بی‌روح و فرسوده داشته باشد، دیگر بخش‌ها نیز به چشم نمی‌آید. از این‌رو باید ابتدا از این بخش شروع کنید.

بسته به این که نمای اولیه ویلا از چه جنسی باشد، کاری که باید انجام دهید متفاوت است. به عنوان مثال نمای آجر را به راحتی با یک پولیش سطحی می‌توان تازه و نو کرد و حالتی زیبا به آن داد. سنگ نیز در این مورد دست کمی از آجر ندارد و با یک پولیش سنگ تمیز و زیبا می‌شود. از این رو هزینه زیادی در این بخش بر عهده‌تان نیست.

البته اگر نماهای جدید مانند کامپوزیت، چوب، سمنت برد و … را بپسندید، می‌توانید آن‌ها را بر روی نماهای قدیمی نیز به کار ببرید؛ اما بهتر است بدانید برخی از نماها مانند چوب برای مناطقی که رطوبت بالایی دارند به خصوص شهرهای شمالی کشور گزینه مناسبی نیست و بهتر است قید آن را بزنید. قطعاً اگر نمای جدیدی را برای نوسازی ویلای خود برگزینید، هزینه بیشتری دامن گیرتان می‌شود.

درب‌های ویلای قدیمی را عوض کنید

اگر از ابتدا به فکر تغییر دکوراسیون و طراحی داخلی ویلای قدیمی خود باشید، بهتر است یک سری المان‌ها مانند رنگ، طرح و … را تا حدودی در ذهن خود داشته باشید و بر این اساس دیگر جزئیات را متناسب با آن طراحی ایجاد کنید. معمولاً درب‌ها به علت استهلاک بالایی که دارند سریع‌تر دچار فرسودگی می‌شوند. از این‌رو بهتر است در زمان نوسازی ویلا یا ترمیم آن، درب‌ها را از یاد نبرید.

در گذشته تنوع زیادی در طرح و جنس درب‌های ساختمانی وجود نداشت، اما امروزه می‌توانید طیف وسیعی از درب و پنجره را ببینید که برخی از آن‌ها هزینه خرید مناسبی نیز دارند. شما می‌توانید از درب‌های ضد سرقت استفاده برای ورودی ویلای خود استفاده کنید. درب‌های ضد سرقت نیز می‌توانند علاوه بر زیبا کردن ویلای قدیمی، امنیت ویلای خود را هم تامین کنند.

کفپوش‌های ویلای قدیمی‌تان را از یاد نبرید

ممکن است کفپوش‌هایی از جنس سنگ‌های گران قیمت در ویلای قدیمی خود داشته باشید که کمی رنگ و رو رفته شده باشند. در این صورت به جای تعویض کامل آن‌ها که در اکثر اوقات هم هزینه بیشتری برمی‌دارد هم زمان بر است، می‌توانید از پولیش دادن آن‌ها بهره ببرید و با دستگاه های مختلفی که سطح سنگ‌ها را تمیز و صیقلی می‌کنند، آن‌ها را کاملاً نو و براق کنید.

اما اگر قصد دارید کامل کفپوش ویلا را عوض کنید و آن را با طراحی داخلی جدید ویلای خود هماهنگ کنید، می‌توانید از دیگر مصالح ساختمانی جدید و امروزی استفاده کنید. چوب، کف پوش پی وی سی، لمینت، انواع سمنت برد و … همگی در این مورد به کمک شما می‌آیند تا جالب‌ترین و زیباترین کف پوش‌ها را برای کف ویلای خود برگزینید. در این صورت شاید متحمل هزینه‌ای بیشتر شوید ولی کاملاً خانه خود را عوض می‌کنید.

سقف ویلای قدیمی را هم نوسازی کنید

یکی از بخش‌های مهم در ساختمان‌ها، سقف است. معمولاً اکثر تاسیسات مانند سیستم‌های سرمایشی، کابل‌های برق، نورپردازی‌ها، دریچه‌های کولر و فن و … در سقف قرار دارند و اگر به درستی مدیریت نشوند شکلی نامناسب به این قسمت می‌دهند. از این‌رو امروزه از سقف‌های کاذب برای پوشش دادن و زیباسازی سقف‌ها استفاده می‌شود.

سقف کاذب یکی از اصلی‌ترین بخش‌هایی است که در طراحی داخلی ویلای قدیمی خود و نوسازی آن باید مد نظر قرار گیرد. این بخش می‌تواند با نورپردازی و طراحی‌های زیبایی همراه باشد که کاملاً به شما احساس ورود به یک منزل جدید را می‌دهد. مصالحی که در این قسمت به کار می‌رود مانند دیگر بخش‌ها تنوع بالایی دارد. کناف، پی وی سی، سمنت برد، کامپوزیت و … قابل استفاده در سقف هستند و به کمک آن‌ها می‌توان سقف را به زیبایی طراحی کرد.

در این صورت علاوه بر تغییرات ظاهری، تأسیسات نیز زیر این سقف پنهان می‌شوند و جلوه داخل خانه را دچار خدشه نمی‌کنند. از این‌رو بهتر است نظری هم به این بخش از نوسازی ویلای قدیمی خود بیندازید و آن را در برنامه‌های تغییرات طراحی ویلا بگذارید.

محوطه بیرونی ویلای قدیمی خود را بازسازی کنید

زیبایی و اهمیت ویلا به محیط بیرونی آن است. این کار با محوطه سازی بهتر می‌شود. احتمالاً در ویلای قدیمی خود درختان زیادی دارید که کمتری کسی قصد دارد این بخش را از بین ببرد؛ اما می‌توان به کمک محوطه سازی و ایجاد فضای سبز بیشتر، تدارک دیدن آلاچیق و باربیکیو و مواردی از این قبیل محیط بیرونی و حیاط ویلای قدیمی خود را رنگ و رویی دوباره ببخشید و آن را به سبک ویلاهای مدرن طراحی کنید.

نورپردازی و فضای ورودی ویلا نیز جای خود دارد و باید روی آن‌ها نیز کار کنید تا از همان بدو ورود به ویلا، نمایی متفاوت و زیبا ببینید.

ممکن است نوسازی ویلای قدیمی هزینه زیادی داشته باشد اما قطعاً به نسبت ساخت یک ویلای جدید کمتر خواهد بود. از این‌رو می‌توانید تمام قسمت‌های مطرح شده یا بخشی از آن را برای نوسازی ویلای خود به کار بگیرید و آن را جدید و شیک کنید.

سخن پایانی

در نوسازی ویلای قدیمی، همه بخش‌های درونی و بیرونی ویلا اعم از محوطه مورد توجه قرار می‌گیرند. در این شیوه همه قسمت‌هایی که پوسیده شده‌اند و نیاز به ترمیم دارند به شکلی ویژه با متریال جدید جایگزین خواهند شد. امر نوسازی نیاز به تجربه و تبحر بالایی دارد تا در نهایت نتیجه دلخواه حاصل شود. بدین ترتیب با نوسازی ویلا هزینه دوباره ساختن ویلا کمتر شده و شما بدون پرداخت هزینه‌های هنگفت می‌توانید ظاهری شگفت‌انگیز برای ملک خود ایجاد کنید. علاوه بر این تمامی بخش‌های درونی به لحاظ ساختاری مورد ترمیم قرار می‌گیرند.

برچسب‌ها: بدون برچسب

دیدگاه شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد، فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند.